Viitorul model electric ce va purta sigla MINI va fi ceva mai mult decât o simplă mașină cu emisii zero. Primul MINI electric va avea ca prioritate performanța, cei din BMW Group țintind să facă din acest model primul hot hatch cu zero emisii.

Bazat pe hatchback-ul cu 3 uși, viiorul MINI Cooper S E va fi prezentat în a doua parte a acestui an. Acesta are ca bază platforma UKL 1, dar adaptată pentru a avea un lanț cinematic electric.
Noul MINI electric cel mai probabil va fi propulsat de motor electric de 181 CP de pe BW i3 S, ceea ce îl apropie de performanțele lui Cooper S, dotat cu motorul pe benzină de 189 CP. Pachetul de baterii litiu-ion va fi același ca pe i3, dând MINI-ului electric o autonomie de 321 kilometri.
Modelul MINI EV a fost prefigurat în 2017 prin conceptul Mini Electric concept. Mașina finală va semăna, în schimb cu Cooper S, dar va avea și inserții care îi vor arăta caracteristicile de mașină cu zero emisii.
MINI va prezenta modelul Cooper S E la sărbătorirea celor 60 de ani de existență. La sfârșitul anului, modelul va fi disponibil și pe piețele din Europa.

Foto: Carscoops